
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Asperges met beenham, ei en peterseliepesto
Ingrediënten (4 pers.)
- 1,5 kg asperges
- 8 eitjes
- 3 el endamame boontjes of erwtjes (diepvries)
- 2 kl mayonaise (bij voorkeur verse)
- 2 kl yoghurt
- 1 el currypoeder
- 2 el fijngehakte bieslook
- 12 dunne plakjes beenham
Pesto
- 100 g cashewnoten
- 25 g bladpeterselie
- sap van 1 citroen
- 30 g olijfolie
- 50 g yoghurt
- ½ tl zout
- peper
Aan de slag
- Schil de asperges en snijd een stukje van het uiteinde. Kook of stoom ze beetgaar.
- Doe de boontjes of erwtjes in een kommetje en overgiet ze met wat kokend water. Laat ze enkele minuten ontdooien.
- Kook de eitjes 10 minuten, pel ze en snijd ze in stukjes. Roer er de mayonaise, yoghurt en currypoeder onder.
- Kruid af met peper en zout. Giet de boontjes of erwtjes af en voeg ze bij de eitjes. Roer er ook de bieslook onder.
- Doe voor het sausje alle ingrediënten in een cutter en mix.
- Leg drie plakjes ham per bord met daarop de asperges. Kruid de asperges nog extra af met een heel klein beetje grof zout.
- Lepel er een goede schep van het ei mengsel over en werk af met toefjes peterseliepesto.
- Als laatste werk ik nog af met enkele druppels van mijn favoriete olijfolie.
SERVEERTIP: Als hoofdgerecht kan je dit bordje perfect met een aardappeltje serveren.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
