
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Bobotie
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen look
- olijfolie
- 500 g rundsgehakt
- 2 kl currypoeder
- 1 kl korianderpoeder
- 1 kl kurkuma
- ½ tl kaneel
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 400 g sperziebonen
- 1 groene paprika
- 2 appels
- sap van ½ citroen
- 1 el groentebouillonpoeder
- 250 ml melk
- 3 eieren
- 300 g volkorenrijst
- 2 el rozijnen
Aan de slag
- Kook of stoom de sperziebonen beetgaar.
- Zet een stoofpot op het vuur.
- Versnipper de ui grof en de look fijn.
- Stoof de ui aan in wat olijfolie. Wanneer deze glazig is voeg je de look toe.
- Doe het rundsgehakt bij de uien en bak even mee. Kruid met peper en zout en voeg daarna alle andere kruiden toe. Bak ze even mee.
- Snijd de paprika en appels in blokjes en stoof ze verder met de rest. Voeg de sperziebonen toe en kruid het geheel nog verder met één eetlepel groentebouillonpoeder en citroensap.
- Stort deze massa in een ovenschotel.
- Meng de melk met de eieren en kruid dit met ¼ tl zout.
- Giet dit over de schotel en zet deze 30 minuten in een oven van 180°.
- Kook de rijst samen met de rozijnen.
- Serveer samen.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
