Image
Door Nadia Brans  |  25/10/2023

Bobotie


Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • 500 g rundsgehakt
  • 2 kl currypoeder
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • ½ tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 400 g sperziebonen
  • 1 groene paprika
  • 2 appels
  • sap van ½ citroen
  • 1 el groentebouillonpoeder
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 300 g volkorenrijst
  • 2 el rozijnen

Aan de slag

  • Kook of stoom de sperziebonen beetgaar.
  • Zet een stoofpot op het vuur.
  • Versnipper de ui grof en de look fijn.
  • Stoof de ui aan in wat olijfolie. Wanneer deze glazig is voeg je de look toe.
  • Doe het rundsgehakt bij de uien en bak even mee. Kruid met peper en zout en voeg daarna alle andere kruiden toe. Bak ze even mee.
  • Snijd de paprika en appels in blokjes en stoof ze verder met de rest. Voeg de sperziebonen toe en kruid het geheel nog verder met één eetlepel groentebouillonpoeder en citroensap.
  • Stort deze massa in een ovenschotel.
  • Meng de melk met de eieren en kruid dit met ¼ tl zout.
  • Giet dit over de schotel en zet deze 30 minuten in een oven van 180°.
  • Kook de rijst samen met de rozijnen.
  • Serveer samen.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]