Image
Door Nadia Brans  |  24/10/2023

GROENTEN IN DE HOOFDROL

Chili con carne y verduras


Ingrediënten (6 pers.)

• 500 g rundsgehakt
• olijfolie
• 1 ui
• 2 tenen look
• 1 chilipeper (met of zonder zaadjes)
• 2 stengels selder
• 2 wortelen
• 2 paprika’s
• 3 el rundsbouillonpoeder
• 2 el komijn
• 1 kl kaneel
• 1 kl paprikapoeder
• 1 el tomatenpuree
• 1 blik tomatenblokjes (800g)
• 700 g passata
• 1 el sriracha
• 2 blikken rode bonen
• 1 blik mais
• sap van 1 limoen (is geen detail maar noodzakelijk!)
• 25 g pure chocolade (min 70%)
• zure room
• koriander

Aan de slag

• Bak het vlees aan in een stoofpot met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal het uit de pot en zet opzij.
• Snijd alle groenten in blokjes en versnipper de chilipeper en de look. Stoof in dezelfde pot de ui, look, chilipeper, selder en wortelen aan.

Daarna mogen de paprikablokjes erbij. Ter afkruiding mogen rundsbouillonpoeder, komijn, kaneel en paprika erbij. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
• Voeg nu de tomatenblokjes, passata en sriracha toe. Spoel het blik en de de fles uit met een bodempje water. Dit doe je ook bij in de pot.

Het vlees mag er ook terug bij. Dit mag 45 minuutjes zachtjes pruttelen.
• Spoel de bonen en de mais en doe ze bij de rest. 15 minuten meekoken met het deksel een beetje van de pot.
• Zet het vuur uit en roer er het limoensap en de chocolade onder.
• Werk het bordje af met een toefje zure room en enkele pluksels koriander.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]