
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Falafel met tahin sausje
Ingrediënten
- 250 g gedroogde kikkererwten
- 1 kl korianderpoeder
- 1 kl komijnpoeder
- 1 kl zout
- snuf cayennepeper
- 2 dikke tenen look (geperst)
- citroenzeste (halve citroen)
- 30 g peterselie (grof gehakt)
- 30 g korander (grof gehakt)
- 10 g munt (grof gehakt)
- 2 el olijfolie + wat extra voor de afwerking
Sausje
- sap van 1 citroen
- 60 g tahini
- 60 g Griekse yoghurt
- ½ tl komijn
- 2 el water
- peper
- zout
Bereiding
- Spoel de kikkererwten en laat ze 24 uur weken in ruim voldoende water.
- Dep de erwten droog op een handdoek en doe ze in een blender.
- Maal de erwten tot je korreldikte hebt. Voeg dan al de overige ingrediënten toe en mix verder. Maal tot je de structuur van een fijne couscous hebt.
- Rol balletjes van het mengsel en laat ze opstijven in de koelkast.
- Doe al de ingrediënten voor het sausje in een maatbeker en mix tot een geheel met een staafmixer. Kruid met peper en zout.
- Bak de balletjes in een airfryer 10 minuten op 200°. Draai ze in de helft eens om.
- Je kan de balletjes uiteraard ook gewoon frituren.
- Serveer ze met het sausje en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
