Image
Door Nadia Brans  |  25/10/2023

Geroosterde pompoensoep met feta en limoen


Ingrediënten

  • 1 butternut (die van mij weegt 1,5kg)
  • olijfolie
  • 1 el currypoeder
  • 1 el ras el hanout
  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • 4 el kippenbouillonpoeder (of groentebouillon indien je voor veggie gaat)
  • 1 blikje kokosmelk (400ml)
  • sap van 1 limoen
  • feta
  • koriander (of peterselie)

Aan de slag

  • Snijd het topje en het kontje van de pompoen en verwijder de pitten. De schil laat je eraan.
  • Snijd de pompoen in grote stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel de stukken met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met curry en ras el hanout.
  • Zet de bakplaat 25 minuten in een oven van 220°. De pompoen moet nog niet gaar zijn maar lichtjes gebruind en geroosterd.
  • Versnipper de ui en de look grof en stoof deze aan op een zacht vuurtje in wat olijfolie.
  • Voeg de geroosterde pompoenstukken toe en overgiet met 2 liter water. Laat nog een dik half uur pruttelen.
  • Check dat de pompoen goed gaar is.
  • Mix de soep glad samen met de kippenbouillon, kokosmelk en limoensap.
  • Werk het kommetje af met wat fetakruimels en koriander voor de liefhebbers.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]