
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Geroosterde pompoensoep met feta en limoen
Ingrediënten
- 1 butternut (die van mij weegt 1,5kg)
- olijfolie
- 1 el currypoeder
- 1 el ras el hanout
- 2 uien
- 1 teentje look
- 4 el kippenbouillonpoeder (of groentebouillon indien je voor veggie gaat)
- 1 blikje kokosmelk (400ml)
- sap van 1 limoen
- feta
- koriander (of peterselie)
Aan de slag
- Snijd het topje en het kontje van de pompoen en verwijder de pitten. De schil laat je eraan.
- Snijd de pompoen in grote stukken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel de stukken met een klein beetje olijfolie en bestrooi ze met curry en ras el hanout.
- Zet de bakplaat 25 minuten in een oven van 220°. De pompoen moet nog niet gaar zijn maar lichtjes gebruind en geroosterd.
- Versnipper de ui en de look grof en stoof deze aan op een zacht vuurtje in wat olijfolie.
- Voeg de geroosterde pompoenstukken toe en overgiet met 2 liter water. Laat nog een dik half uur pruttelen.
- Check dat de pompoen goed gaar is.
- Mix de soep glad samen met de kippenbouillon, kokosmelk en limoensap.
- Werk het kommetje af met wat fetakruimels en koriander voor de liefhebbers.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
