
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Harira met parelcouscous
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 2 wortelen
- 4 stengels selder
- stukje gember (2cm)
- 2 teentjes look
- 1 el korianderpoeder
- 1 el komijnpoeder
- 1 el harissa
- 2 el tomatenpuree
- 250 g gele linzen
- 4 dikke vleestomaten
- 1 kaneelstokje
- 3 el groentebouillonpoeder + 2 liter water
- 1 blik kikkererwten
- 100 g parelcouscous
- sap van een halve citroen
- handvol fijngehakte bladpeterselie + wat extra voor de afwerking
- blokje feta
Aan de slag
- Snijd alle groenten grof en versnipper de gember en look.
- Zet een stoofpot op het vuur en stoof de ui, wortel en selder aan in olijfolie.
- Voeg daarna de look en gember toe.
- Voeg de koriander, komijn, harissa en tomatenpuree toe en laat even meebakken.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in grote stukken. (de pitjes laat ik erin)
- Spoel de linzen en doe ze samen met de stukken tomaat en het kaneelstokje bij in de pot.
- Overgiet met groentebouillon en laat 45 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Spoel de kikkererwten en parelcouscous en doe deze bij de soep. Laat nog 20 minuten meekoken.
- Voeg citroensap en peterselie toe.
- Proef of de soep nog wat zout nodig heeft. Peper mag er zeker bij.
- Werk het bordje af met wat extra peterselie en kruimels feta.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
