Image
Door Nadia Brans  |  25/10/2023

Harira met parelcouscous


Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 wortelen
  • 4 stengels selder
  • stukje gember (2cm)
  • 2 teentjes look
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el harissa
  • 2 el tomatenpuree
  • 250 g gele linzen
  • 4 dikke vleestomaten
  • 1 kaneelstokje
  • 3 el groentebouillonpoeder + 2 liter water
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 g parelcouscous
  • sap van een halve citroen
  • handvol fijngehakte bladpeterselie + wat extra voor de afwerking
  • blokje feta

Aan de slag

  • Snijd alle groenten grof en versnipper de gember en look.
  • Zet een stoofpot op het vuur en stoof de ui, wortel en selder aan in olijfolie.
  • Voeg daarna de look en gember toe.
  • Voeg de koriander, komijn, harissa en tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  • Ontvel de tomaten en snijd ze in grote stukken. (de pitjes laat ik erin)
  • Spoel de linzen en doe ze samen met de stukken tomaat en het kaneelstokje bij in de pot.
  • Overgiet met groentebouillon en laat 45 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Spoel de kikkererwten en parelcouscous en doe deze bij de soep. Laat nog 20 minuten meekoken.
  • Voeg citroensap en peterselie toe.
  • Proef of de soep nog wat zout nodig heeft. Peper mag er zeker bij.
  • Werk het bordje af met wat extra peterselie en kruimels feta.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]