
Door Nadia Brans | 25/10/2023
King krab met avocado, pompelmoes en tuinboontjes
Ingrediënten
- 1,3 kg tuinbonen (in de peulen)
- olijfolie
- 1 roze pompelmoes
- 2 blikjes king krab
- ½ el mayonaise
- 1 limoen
- cayennepeper
- zout
- 250 g avocado
- 3 el yoghurt
- 10 basilicumblaadjes
- peper
- enkele pistachenootjes
Aan de slag
- Haal de bonen uit de peulen en kook ze 4 minuten in gezouten water. Schep ze daarna over in koud water.
- Haal de bonen uit het vliesje door een inkeping te maken in het vlies en ze eruit te duwen. Dit noemt men ook wel dubbel doppen.
- Besprenkel met een drupje olijfolie en kruid met peper en een klein beetje grof zout.
- Snijd de pompelmoes a vif. Dit wil zeggen dat je de partjes er netjes uitsnijd zonder dat nog schil aanhangt. Gebruik hiervoor een scherp mes. Houd de partjes opzij.
- Nijp wat pompelmoessap uit de restanten en houd dit opzij voor de avocadocrème.
- Mix de avocado samen met de yoghurt, sap van 1 limoen, basilicumblaadjes en 2 el pompelmoessap. Kruid met peper en zout.
- Haal de krab uit het blik en meng met de mayonaise, zestes van een halve limoen, wat peper en een klein tikje zout.
- Dresseer het bordje en werk af met wat grof gehakte pistachenootjes.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
