
Door Nadia Brans | 12/11/2023
Nasi van bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool
- 400 g kippenfilethaasjes (in stukjes gesneden)
- kokosolie
- 800 g gemengde wokgroenten
- 2 kl milde sambal
- 2 el kippenbouillonpoeder
- 2 el sesamolie
- 4 eitjes
- 4 el seroendeng (mengsel van geschaafde kokos, pinda’s en gebakken uitjes)
- enkele pluksels koriander of peterselie
Aan de slag
- Cutter of snijd de bloemkool tot rijstgrootte m.b.v. blender.
- Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin een klein beetje kokosolie.
- Laat de olie goed heet worden en bak de kip. Kruid ze met peper en zout.
- Haal ze uit de pan en houd opzij.
- Smelt in dezelfde pan terug een beetje kokosolie en voeg de wokgroenten toe.
- Bak ze enkele minuten op een hoog vuur en voeg daarna de bloemkoolrijst toe.
- Bestrooi met kippenbouillon en voeg de sambal toe.
- Laat nog kort meebakken maar zorg dat de bloemkool wat crunch behoudt.
- De kippenblokjes en de sesamolie mogen bij het geheel.
- Zet alles goed onder elkaar en het vuur af.
- Bak 4 spiegeleitjes in de pan en kruid de dooiers met wat zout.
- Serveer de nasi met een eitje per persoon en werk af met seroendeng en koriander.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
