Image
Door Nadia Brans  |  12/11/2023

Nasi van bloemkoolrijst


Ingrediënten

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 400 g kippenfilethaasjes (in stukjes gesneden)
  • kokosolie
  • 800 g gemengde wokgroenten
  • 2 kl milde sambal
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • 2 el sesamolie
  • 4 eitjes
  • 4 el seroendeng (mengsel van geschaafde kokos, pinda’s en gebakken uitjes)
  • enkele pluksels koriander of peterselie

 

Aan de slag

  • Cutter of snijd de bloemkool tot rijstgrootte m.b.v. blender.
  • Zet een grote pan op het vuur en smelt hierin een klein beetje kokosolie.
  • Laat de olie goed heet worden en bak de kip. Kruid ze met peper en zout.
  • Haal ze uit de pan en houd opzij.
  • Smelt in dezelfde pan terug een beetje kokosolie en voeg de wokgroenten toe.
  • Bak ze enkele minuten op een hoog vuur en voeg daarna de bloemkoolrijst toe.
  • Bestrooi met kippenbouillon en voeg de sambal toe.
  • Laat nog kort meebakken maar zorg dat de bloemkool wat crunch behoudt.
  • De kippenblokjes en de sesamolie mogen bij het geheel.
  • Zet alles goed onder elkaar en het vuur af.
  • Bak 4 spiegeleitjes in de pan en kruid de dooiers met wat zout.
  • Serveer de nasi met een eitje per persoon en werk af met seroendeng en koriander.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]