
Ovenschotel met quinoa, zalm en broccoli
Ingrediënten
• 300 g quinoa (eventueel mix van diverse kleuren)
• groentebouillonpoeder
• 600 g zalmfilet (zonder vel)
• 2 broccoli’s (650g)
• 400 g spinazie
• olijfolie
• 1 teentje look
• 250 g ricotta
• handvol verse basilicum
• 150 g geraspte mozzarella
Aan de slag
• Kook de quinoa beetgaar in water met een schep groentebouillon. Giet af leg de quinoa als eerste laag in een ovenschotel.
• Snijd de zalm in repels van 1 cm en schik die bovenop de quinoa. Kruid de zalm met peper en zout.
• Kook of stoom de broccoli gaar en stoof de spinazie met het teentje look aan in wat olijfolie. Doe dit alles in een blender en voeg de ricotta, basilicum, 2 el groentebouillon en flinke draai van de pepermolen toe. Mix tot een gladde saus.
• Giet de saus over de zalm en bestrooi met mozzarella. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 180°.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
