
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Salade met vijgen, gegrilde peer, gorgonzola en gepofte rode ui
Ingrediënten
- 3 rode uien (iets kleiner formaat)
- 2 peren (niet te rijp)
- 6 verse vijgen
- 100 g veldsla
- 80 g rucola
- 150 g gorgonzola
- 50 g walnoten
- enkele blaadjes munt
dressing
- 4 el walnotenolie
- 2 el olijfolie
- 3 el balsamicoazijn
- 1 el vijgenconfituur
- 1 tl fijngehakte tijm
- ½ tl zout
-
Peper
Aan de slag
- Draai de uien afzonderlijk in zilverpapier. Leg ze op een rooster in de oven.
- Afhankelijk van de grootte laat je ze garen op 180°.
- Hier gingen ze er 45 minuten in. Haal er ééntje uit en check met een aardappelmesje of ze zacht zijn.
- Maak de dressing door al de ingrediënten te mengen.
- Haal de schil van de uien en snijd ze in partjes.
- Doe de warme uien in de dressing en laat ze marineren.
- Schil de peren in snijd ze in de lengte in vier.
- Grill ze kort in een grillpan.
- Bouw de salade op. Begin eerst met de veldsla en rucola.
- Leg daarop de stukjes vijg en plakjes peer.
- Bestrooi met grof gehakte walnoten.
- Werk af met toefjes gorgonzola en enkele blaadjes munt. Als laatste lepel je er de uien en dressing over.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
