Image
Door Nadia Brans  |  25/10/2023

Salade met vijgen, gegrilde peer, gorgonzola en gepofte rode ui


Ingrediënten

  • 3 rode uien (iets kleiner formaat)
  • 2 peren (niet te rijp)
  • 6 verse vijgen
  • 100 g veldsla
  • 80 g rucola
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g walnoten
  • enkele blaadjes munt

dressing

  • 4 el walnotenolie
  • 2 el olijfolie
  • 3 el balsamicoazijn
  • 1 el vijgenconfituur
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • ½ tl zout
  • Peper

Aan de slag

  • Draai de uien afzonderlijk in zilverpapier. Leg ze op een rooster in de oven.
  • Afhankelijk van de grootte laat je ze garen op 180°.
  • Hier gingen ze er 45 minuten in. Haal er ééntje uit en check met een aardappelmesje of ze zacht zijn.
  • Maak de dressing door al de ingrediënten te mengen.
  • Haal de schil van de uien en snijd ze in partjes.
  • Doe de warme uien in de dressing en laat ze marineren.
  • Schil de peren in snijd ze in de lengte in vier.
  • Grill ze kort in een grillpan.
  • Bouw de salade op. Begin eerst met de veldsla en rucola.
  • Leg daarop de stukjes vijg en plakjes peer.
  • Bestrooi met grof gehakte walnoten.
  • Werk af met toefjes gorgonzola en enkele blaadjes munt. Als laatste lepel je er de uien en dressing over.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]