Image
Door Nadia Brans  |  25/10/2023

Salade van spelt, gegrilde groenten, bonen en chorizo


Ingrediënten

  • 150 g parelspelt
  • 150 g gedroogde limabonen (overnacht geweekt)
  • 4 paprika’s (geschild en in grote stukken)
  • 500 g wortelen (in plakken)
  • 400 g kerstomaatjes
  • 1 el komijnpoeder
  • peper
  • grof zout
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el citroensap
  • handvol fijngehakte peterselie
  • enkele pluksels dille
  • 100 g pittige chorizo

Aan de slag

  • Spoel de geweekte bonen en kook ze zacht in gezouten water. Dit kan wel een uurtje duren.
  • Spoel de parelspelt en kook deze beetgaar in gezouten water.
  • Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de paprika, wortel en kerstomaatjes op.
  • Bestrooi met komijnpoeder, gerookte paprika, peper en voldoende grof zout.
  • Besprenkel met olijfolie en hussel alles eens door elkaar. Zet de bakplaat 20 minuten in een oven van 210°.
  • Meng de groenten ( en het vrijgekomen sap) met de spelt en de bonen.
  • Voeg het citroensap en de peterselie toe en zet alles goed onder elkaar. Stort het geheel in een serveerschaal.
  • Snijd de chorizo in blokjes en bak deze even in een pan zonder vetstof.
  • Werk de schotel af met een paar takjes dille, de chorizo en één eetlepel van de vrijgekomen olie uit de pan van de gebakken chorizo.
  • Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]