
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Salade van spelt, gegrilde groenten, bonen en chorizo
Ingrediënten
- 150 g parelspelt
- 150 g gedroogde limabonen (overnacht geweekt)
- 4 paprika’s (geschild en in grote stukken)
- 500 g wortelen (in plakken)
- 400 g kerstomaatjes
- 1 el komijnpoeder
- peper
- grof zout
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 2 el citroensap
- handvol fijngehakte peterselie
- enkele pluksels dille
- 100 g pittige chorizo
Aan de slag
- Spoel de geweekte bonen en kook ze zacht in gezouten water. Dit kan wel een uurtje duren.
- Spoel de parelspelt en kook deze beetgaar in gezouten water.
- Neem een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de paprika, wortel en kerstomaatjes op.
- Bestrooi met komijnpoeder, gerookte paprika, peper en voldoende grof zout.
- Besprenkel met olijfolie en hussel alles eens door elkaar. Zet de bakplaat 20 minuten in een oven van 210°.
- Meng de groenten ( en het vrijgekomen sap) met de spelt en de bonen.
- Voeg het citroensap en de peterselie toe en zet alles goed onder elkaar. Stort het geheel in een serveerschaal.
- Snijd de chorizo in blokjes en bak deze even in een pan zonder vetstof.
- Werk de schotel af met een paar takjes dille, de chorizo en één eetlepel van de vrijgekomen olie uit de pan van de gebakken chorizo.
- Serveer lauw of op kamertemperatuur.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
