Image
Door Nadia Brans  |  12/11/2023

Soba noedels met gemarineerde tofu en bimi


Ingrediënten

Dressing

  • 60 ml sake
  • 60 g zwarte bonensaus
  • 30 ml sojasaus
  • sap van 1 limoen
  • 2 el honing
  • 2 blokjes tofu (650g)
  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml sake
  • 20 ml sesamolie
  • 50 ml rijstazijn
  • 600 g bimi
  • 180 g edamame boontjes (diepvries)
  • 1 blik zwarte bonen (gespoeld)
  • 400 g soba noedels
  • sesamzaadjes
  • olie om in te bakken (hoge temperatuur)
  • peper
  • grof zout

 

Aan de slag

  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Kook de bimi beetgaar in gezouten water en spoel daarna met koud water om de mooie kleur te behouden.
  • Neem een ovenschotel en meng hierin de sojasaus, sake, sesamolie en rijstazijn.
  • Snijd de tofu in plakken van ongeveer 5 mm. Leg de plakken in de marinade en laat een uurtje trekken.
  • Verwissel ze eventueel eens van plaats zodat alle plakjes aan de beurt komen. Dep de tofu daarna droog op keukenrol.
  • De resterende marinade mag je bij de dressing doen.
  • Kook de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking. Doe de laatste minuut de edamame en zwarte bonen bij het water.
  • Giet samen af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en doe de noedels, samen met de bimi in een grote kom.
  • Giet er de dressing over en zet goed onder elkaar.
  • Neem een bordje met sesamzaadjes en draai de hier de plakjes tofu in rond.
  • Zet een pan op het vuur met een scheut olie.
  • Bak de tofu in een hete pan aan beide kanten krokant en werk af met nog een klein tikje grof zout en peper.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.


Vraag het aan Nadia | Groepspraktijk Nadia Brans

Categorieën

Alle blogs

Tags

Delen

[social_warfare]