
Door Nadia Brans | 12/11/2023
Soba noedels met gemarineerde tofu en bimi
Ingrediënten
Dressing
- 60 ml sake
- 60 g zwarte bonensaus
- 30 ml sojasaus
- sap van 1 limoen
- 2 el honing
- 2 blokjes tofu (650g)
- 100 ml sojasaus
- 100 ml sake
- 20 ml sesamolie
- 50 ml rijstazijn
- 600 g bimi
- 180 g edamame boontjes (diepvries)
- 1 blik zwarte bonen (gespoeld)
- 400 g soba noedels
- sesamzaadjes
- olie om in te bakken (hoge temperatuur)
- peper
- grof zout
Aan de slag
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Kook de bimi beetgaar in gezouten water en spoel daarna met koud water om de mooie kleur te behouden.
- Neem een ovenschotel en meng hierin de sojasaus, sake, sesamolie en rijstazijn.
- Snijd de tofu in plakken van ongeveer 5 mm. Leg de plakken in de marinade en laat een uurtje trekken.
- Verwissel ze eventueel eens van plaats zodat alle plakjes aan de beurt komen. Dep de tofu daarna droog op keukenrol.
- De resterende marinade mag je bij de dressing doen.
- Kook de soba noedels zoals aangegeven op de verpakking. Doe de laatste minuut de edamame en zwarte bonen bij het water.
- Giet samen af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en doe de noedels, samen met de bimi in een grote kom.
- Giet er de dressing over en zet goed onder elkaar.
- Neem een bordje met sesamzaadjes en draai de hier de plakjes tofu in rond.
- Zet een pan op het vuur met een scheut olie.
- Bak de tofu in een hete pan aan beide kanten krokant en werk af met nog een klein tikje grof zout en peper.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
