
Door Nadia Brans | 25/10/2023
Tomatensalsa met gezonde nacho’s
Ingrediënten
- 400 g kerstomaatjes (verschillende kleuren)
- ¼ rode ui
- 1 klein teentje look
- 15 zwarte olijven
- 1 avocado
- 1 chilipeper (met of zonder zaadjes)
- sap van een halve limoen
- ¼ tl zout
- 1 el sushi azijn
- 1 el fijngesneden munt
- 2 el fijngehakte koriander
- olijfolie
- enkele groentetortilla’s (rode biet- en paprikatortilla)
- komijn
Aan de slag
- Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes.
- Versnipper de ui, look, chilipeper en snijd de olijven en avocado in klein blokjes.
- Meng voorzichtig met het limoensap, zout, sushi azijn, munt, koriander en 1 kl olijfolie.
- Snijd de gewenste hoeveelheid tortilla’s in stukjes en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met zeer weinig olijfolie en bestrooi met wat komijnpoeder. Bak ze 12 minuten in een oven van 180°.
- Serveer de salsa met de nacho’s.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
