
Door Nadia Brans | 24/10/2023
Viscurry
Ingrediënten
• kokosolie
• 30 g gember (fijngesnipperd)
• 2 stengels selder
• 1 wortel
• 1 chilipeper
• 2 sjalotjes
• 2 tenen look
• 2 rode paprika’s
• 3 zoete aardappelen (geschild en in blokjes)
Curry
• 1 el groene currypasta
• 2 el kippenbouillonpoeder
• 1 blik kokosmelk (400ml)
• 4 limoenblaadjes
• 2 stengels citroengras
• 200 g sugar snaps
• 125 g sojascheuten
VIS
• 600 g visfilet (hier zalm, zeewolf en kabeljauw)
• sap van ½ limoen
• 2 el vissaus
• 1 el maiszetmeel
• 2 lenteuitjes
• 4 tomaten (geëmondeerd en in blokjes gesneden)
• koriander
Aan de slag
• Snijd alle groenten in blokjes.
• Smelt een beetje kokosolie en stoof de gember, selder, wortel, chilipeper, sjalot en look enkele minuten aan. De paprika’s en zoete aardappelblokjes mogen toegevoegd worden.
• Kruid met kippenbouillon en voeg de currypasta toe. Laat even meebakken.
• Overgiet met kokosmelk. Vul daarna het blik terug met water en voeg dit ook toe.
• Limoenblaadjes en het citroengras mogen er ook bij.
• Dit mag 10 minuutjes zachtjes sudderen onder een deksel.
• Nu mogen de sugar snaps erbij en laat 5 minuutjes pruttelen.
Snijd de vis in niet te kleine stukken en laat ook dit 5 minuten meekoken.
• Doe vervolgens het limoensap, vissaus en de sojascheuten bij het geheel.
• Meng een beetje maiszetmeel met een bodempje water. Toevoegen bij de curry voor een lichte binding te krijgen.
• Werk het bordje af met lenteuitjes, tomatenblokjes en koriander voor de liefhebbers.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.
