Eetstoornissen

EETSTOORNISSEN VERDWIJNEN NIET VANZELF

HOE SNELLER DE JUISTE BEHANDELING VOOR JE EETSTOORNIS, HOE BETER HET HERSTEL

Een eetstoornis sluipt er vaak traag en ongemerkt in, waardoor ze steeds meer van je leven overneemt. Daardoor is het erg hardnekkig en moeilijk om hier zonder professionele hulp van te herstellen.

Hoe een eetstoornis bij jezelf herkennen?

Er zijn verschillende eetstoornissen, maar vaak hebben ze met elkaar gemeen dat je de hele dag denkt aan eten. Daarnaast is ook het aspect ‘controle’ typerend: je eigen eetpatroon heel erg willen controleren, ofwel net het gevoel dat je de controle erover volledig kwijt bent (bv. met eetbuien). Verder valt een eetstoornis meestal samen met een laag zelfbeeld, angst om zwaarlijvig te worden, negatieve gedachten over jezelf of je lichaam. Met een eetstoornis wordt het vaak ook steeds moeilijker om samen met anderen te eten.

Niet enkel focus op eten

Een eetstoornis gaat niet enkel om eten, maar het begint vaak als een manier om met moeilijkheden om te gaan. Tijdens de begeleiding zal het dan ook zeker niet enkel over eten gaan, maar wordt er ook gewerkt aan een positiever zelfbeeld en het ontwikkelen van vaardigheden om beter met die moeilijkheden om te gaan.

Herken je een eetstoornis bij jezelf, of bij iemand die je lief is?  Contacteer ons voor een gezonde(re) relatie met voeding, je lichaam en jezelf.



Vraag het aan Loes | Groepspraktijk Nadia Brans