Plezierige manieren om een gezond gewicht te bereiken

Een gezond gewicht bij je kind is van cruciaal belang voor hun fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling. Indien jouw kind een gezond gewicht heeft, heeft hij/zij over het algemeen een verminderd risico op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder diabetes type 2, hart- en vaatziekten, en orthopedische aandoeningen. Daarnaast draagt een gezond gewicht tevens bij aan een positief zelfbeeld, zelfvertrouwen en verbetert het de algehele levenskwaliteit van kinderen.   Het ondersteunen van kinderen bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten vereist echter een speciale aanpak.

Kindvriendelijke aanpak

We nemen hierbij de tijd om op een vriendelijke en begrijpelijke manier te begeleiden. Onze kinderdiëtist heeft ervaring in het werken met kinderen en begrijpt dat het opbouwen van een vertrouwensband essentieel is voor een succesvolle begeleiding.

Speelse educatie

Wij geloven in educatie door middel van spel en plezier. Tijdens de consultaties met je kind maken wij gebruik van kindvriendelijke materialen en activiteiten om voedingseducatie toegankelijk en boeiend te maken. Door middel van spelletjes, kleurrijke visuals en interactieve sessies leren we hem/haar over het belang van gezonde voeding op een manier die past bij z’n/haar leeftijd en begripsniveau.

Familiegerichte benadering

We zijn overtuigd dat gezonde eetgewoonten het beste gedijen in een ondersteunende omgeving. Daarom betrekken we jou indien mogelijk graag als ouder actief bij de begeleiding. Samen werken we aan het implementeren van gezonde voedingsgewoonten in het dagelijks leven van het hele gezin.

Aanmoediging en positieve versterking

Bij onze kindvriendelijke begeleiding moedigen we jouw kind aan om zelfbewuste keuzes te maken en belonen we positieve veranderingen. Onze aanpak is gericht op het opbouwen van het zelfvertrouwen van je kind, waarbij kleine successen worden gevierd en elke stap in de goede richting wordt aangemoedigd.

Binnen onze groepspraktijk streven we ernaar om jouw kind op een speelse en positieve manier te begeleiden naar een gezond gewicht en een liefdevolle relatie met voeding. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken. Samen creëren we een plezierige reis naar een gezonder en gelukkiger leven voor jouw zoon/dochter. Er is een gedeeltelijke tegemoetkoming voorzien, gezien onze kinderdiëtiste erkend is door het RIZIV. Informeer desbetreffend best even bij jouw eigen mutualiteit.