Voedingsadvies voor het beheren van Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

Onze diëtist, gespecialiseerd in darmproblemen, kan jou helpen bij het beheren van je Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) klachten.

HOE?

  1. VOEDINGSADVIES: Als ervaren diëtist kan zij helpen bij het identificeren van voedingsmiddelen die mogelijk PDS-symptomen verergeren. Zij adviseert jou over welke voedingsmiddelen te vermijden en welke juist te consumeren om symptomen te verminderen.
  2. FODMAP-DIEET: Onze diëtist biedt begeleiding bij het FODMAP-dieet, een dieet dat specifiek is ontworpen om de symptomen van PDS te verminderen door het beperken van bepaalde soorten koolhydraten die moeilijk worden verteerd. Zij helpt je bij het identificeren van welke voedingsmiddelen hoog zijn in FODMAPs en hoe deze te verminderen in je voedingspatroon.
  3. MAALTIJDPLANNING: Zij helpt bij het opstellen van een evenwichtig en voedzaam maaltijdplan dat rekening houdt met je individuele voedingsbehoeften en PDS-symptomen. Ze zal ook tips geven voor het vermijden van triggers tijdens het eten buitenshuis.
  4. GEDRAGSVERANDERING: Onze diëtist (die tevens psychologisch consulent is) biedt  daarnaast ook ondersteuning bij het aanleren van gezonde eetgewoonten en het veranderen van eetgedrag om symptomen van PDS te beheren. Zij helpt bij het identificeren van triggers en het vinden van alternatieve voedingsmiddelen en bereidingsmethoden.
  5. SUPPLEMENTADVIES: Desgewenst kan zij ook advies geven over het gebruik van voedingssupplementen die kunnen helpen bij het verminderen van PDS-symptomen, zoals probiotica of vezelsupplementen.

Over het algemeen zal onze gespecialiseerde diëtist een holistische benadering bieden om PDS-symptomen te beheren door middel van voeding, levensstijladvies en ondersteuning bij gedragsverandering. Het is zeker aangewezen om samen te werken met een diëtist met ervaring om een individueel aangepast behandelplan te ontwikkelen dat past bij jouw specifieke behoeften.

Wees warm welkom in onze groepspraktijk te Retie.