Week van de diëtist

De Week van de Diëtist 2024 staat dit jaar volledig in het teken van maag- en darmgezondheid. In een tijd waarin we steeds bewuster worden van het belang van een evenwichtige levensstijl, is het essentieel om ook de gezondheid van ons spijsverteringsstelsel niet uit het oog te verliezen. Van 18 tot 24 maart staat de diëtist centraal als de expert die jou begeleidt naar een gezondere relatie met voeding en een betere spijsvertering.

Tijdens deze week worden verschillende activiteiten georganiseerd om het bewustzijn over maag- en darmgezondheid te vergroten. Van informatieve workshops en lezingen tot interactieve kookdemonstraties en consultaties, de Week van de Diëtist biedt een scala aan mogelijkheden om meer te leren over hoe we onze spijsvertering kunnen ondersteunen en verbeteren.

Twee handen op jouw buik

Als diëtisten delen we tijdens deze week onze kennis over de rol van voeding bij het behouden van een gezonde maag- en darmfunctie. Hierbij benadrukken we vooral het belang van vezelrijke voeding, voldoende vochtinname en het vermijden van triggers (FODMAP’s) die maag- en darmproblemen (vb PDS, coeliakie, …) kunnen verergeren. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het belang van een gebalanceerd voedingspatroon, waarbij de nadruk ligt op het consumeren van verse en onbewerkte voedingsmiddelen.

Daarnaast is het doel van de Week van de Diëtist niet alleen om kennis te delen, maar ook om mensen te inspireren tot het maken van gezondere keuzes in hun dagelijks leven. Door bewust te worden van de impact van voeding op onze spijsvertering, kunnen we samen proactief werken aan het verbeteren van onze gezondheid en welzijn.

Of je nu al bekend bent met spijsverteringsproblemen (constipatie, diarree, opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn, …) of gewoon geïnteresseerd bent in het verbeteren van je voedingspatroon, de Week van de Diëtist 2024 biedt iets voor iedereen. Het is een uitgelezen kans om inzicht te krijgen in hoe we onze maag- en darmgezondheid kunnen optimaliseren en zo een vitaal en energiek leven te leiden.

Wees warm welkom in onze groepspraktijk bij één van onze, door Riziv erkende, diëtisten te Retie of Mol (Wezel).