Wees actief

Je lichaam is gemaakt om te bewegen. Met beweging functioneert je lichaam op z’n best. “Gezonde beweging” gaat hand in hand met plezier, vreugde, zelfzekerheid en vrijheid. Het maakt iets in je vrij: je voelt geluk, energie, het versterkt en bekrachtigt.

Beweging is lange tijd de manier geweest om calorieën te verbruiken. Dat beweging energie kost en daardoor ingezet kan worden om af te slanken, is de voornaamste reden dat de meeste mensen het belangrijk vinden. Die klinische benadering kan echter het plezier eraf halen en maakt het een “moetje”. Nochtans is beweging zoveel meer dan het verbranden van energie.

Wij hebben de kans om actief te zijn in wat we écht leuk vinden, wat bij ons past. Het is een avontuur om te ontdekken welke sport/activiteit jou het meeste voldoening geeft. Hoe meer dit aansluit bij jouw waarden, hoe meer plezier je zult ervaren. Het kost geen moeite meer om het in te plannen…

Beweging helpt bepaalde gezondheidsrisico’s te verminderen zoals geheugenverlies, depressie, osteoporose, etc. Daarnaast verbetert dit ook de kwaliteit van je leven. Op korte termijn word je sterker, is je humeur beter, ben je toleranter voor stress, slaap je dieper, verbetert je uithoudingsvermogen. Op lange termijn krijg je een betere botdichtheid, gezondere darmen en verbetering van de bloedsomloop.

Met andere woorden beweging heeft effect op je fysieke, alsook op je emotionele staat.