recept

Aardbeiensoepje met geitenkaas en basilicum

Ingrediënten

  • 100 g zachte geitenkaas
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1 el agavesiroop
  • 15 g pure chocolade
  • basilicum
  • 2 bakjes aardbeien
  • 3 dadels
  • handvol cashewnoten (grof gehakt)
  • olijfolie (zeer goede kwaliteit)

Bereidingswijze

  • Roer de geitenkaas en yoghurt onder elkaar met een vork. Rasp de chocolade en versnipper enkele blaadjes basilicum ragfijn. Roer de chocoladestukjes, basilicum en agavesiroop onder het mengsel en zet dit terug in de koeling om wat op te stijven.
  • Mix de aardbeien en de dadels in een blender tot je een glad soepje hebt.
  • Schenk het soepje in een bord met daarin een mooie toef van de geitenkaasyoghurt.
  • Werk af met een extra takje basilicum, cashewnootjes en enkele druppels van jouw favoriete olijfolie.

 

Laat je smaakpapillen dansen met dit verrassend verfrissende aardbeiensoepje, verrijkt met een gewaagde toets van geitenkaas – een culinair avontuur dat je niet wilt missen!