recept

Asperges met beenham, ei en peterseliepesto

Ingrediënten

  • 1,5 kg asperges
  • 8 eitjes
  • 3 el endamame boontjes of erwtjes (diepvries)
  • 2 kl mayonaise (bij voorkeur verse)
  • 2 kl yoghurt
  • 1 el currypoeder
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 12 dunne plakjes beenham

Pesto

  • 100 g cashewnoten
  • 25 g bladpeterselie
  • sap van 1 citroen
  • 30 g olijfolie
  • 50 g yoghurt
  • ½ tl zout
  • peper

 

Bereidingswijze

  • Schil de asperges en snijd een stukje van het uiteinde. Kook of stoom ze beetgaar.
  • Doe de boontjes of erwtjes in een kommetje en overgiet ze met wat kokend water. Laat ze enkele minuten ontdooien.
  • Kook de eitjes 10 minuten, pel ze en snijd ze in stukjes. Roer er de mayonaise, yoghurt en currypoeder onder.
  • Kruid af met peper en zout. Giet de boontjes of erwtjes af en voeg ze bij de eitjes. Roer er ook de bieslook onder.
  • Doe voor het sausje alle ingrediënten in een cutter en mix.
  • Leg drie plakjes ham per bord met daarop de asperges. Kruid de asperges nog extra af met een heel klein beetje grof zout.
  • Lepel er een goede schep van het ei mengsel over en werk af met toefjes peterseliepesto.
  • Als laatste werk ik nog af met enkele druppels van mijn favoriete olijfolie.

SERVEERTIP: Als hoofdgerecht kan je dit bordje perfect met een aardappeltje serveren.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.