recept

Bananenbrood met een vleugje cacao

Ingrediënten

  • 3 rijpe bananen
  • 170 g havermoutmeel (havermoutvlokken even in een blender te laten mixen)
  • 50 g notenmix (grof gehakt)
  • 3 medjoul dadels (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 kl rauwe cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanillepoeder of essence
  • 50 ml plantaardige melk (amandel, haver, kokosmelk,…)
  • snufje zout

 

Bereidingswijze

  • Prak de bananen met een vork en doe ze in een kom.
  • Meng al de ingrediënten onder elkaar en doe de massa in een met bakpapier beklede cakevorm.
  • Zet het bananenbrood 30 minuten in een oven van 180°. Check met een tandenstoker of de cake doorbakken is. (er mag geen beslag aan de tandenstoker blijven kleven)

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.