recept
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 170 g havermoutmeel (havermoutvlokken even in een blender te laten mixen)
- 50 g notenmix (grof gehakt)
- 3 medjoul dadels (in kleine blokjes gesneden)
- 1 kl rauwe cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanillepoeder of essence
- 50 ml plantaardige melk (amandel, haver, kokosmelk,…)
- snufje zout
Bereidingswijze
- Prak de bananen met een vork en doe ze in een kom.
- Meng al de ingrediënten onder elkaar en doe de massa in een met bakpapier beklede cakevorm.
- Zet het bananenbrood 30 minuten in een oven van 180°. Check met een tandenstoker of de cake doorbakken is. (er mag geen beslag aan de tandenstoker blijven kleven)
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.