recept

Bruschetta met doperwtenspread, ricotta en citroen

Ingrediënten

  • 1 meergranen of volkoren stokbrood
  • teentje look
  • 500 g diepvrieserwtjes
  • schepje groentebouillonpoeder
  • 5 g munt
  • 5 g dragon
  • olijfolie
  • 250 g ricotta
  • zeste van 1 citroen (liefst bio)
  • 1 el citroensap
  • peper
  • zout

 

Bereidingswijze

  • Kook de diepvrieserwtjes enkele minuten in water met een schepje groentebouillon.
  • Giet ze af en doe ze samen met de munt, dragon, flinke draai peper, ½ tl zout, 2 el olijfolie in een blender of cutter. Mix tot een spread maar behoud nog een beetje textuur. Laat afkoelen.
  • Meng de ricotta met de citroenzestes en citroensap. Kruid met peper en ¼ tl zout.
  • Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 cm en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
  • Rooster de broodjes ongeveer 5 minuten op een rooster in een oven van 180°. Check of de bovenkant een beetje krokant is. Haal ze dan uit de oven.
  • Snijd een teentje look in twee en wrijf de broodjes mee in met de snijkant.
  • Beleg de bruschette met de erwtenspread en een toef ricotta.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.