recept
Ingrediënten
- 1 meergranen of volkoren stokbrood
- teentje look
- 500 g diepvrieserwtjes
- schepje groentebouillonpoeder
- 5 g munt
- 5 g dragon
- olijfolie
- 250 g ricotta
- zeste van 1 citroen (liefst bio)
- 1 el citroensap
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Kook de diepvrieserwtjes enkele minuten in water met een schepje groentebouillon.
- Giet ze af en doe ze samen met de munt, dragon, flinke draai peper, ½ tl zout, 2 el olijfolie in een blender of cutter. Mix tot een spread maar behoud nog een beetje textuur. Laat afkoelen.
- Meng de ricotta met de citroenzestes en citroensap. Kruid met peper en ¼ tl zout.
- Snijd het brood in stukken van ongeveer 2 cm en besprenkel met enkele druppels olijfolie.
- Rooster de broodjes ongeveer 5 minuten op een rooster in een oven van 180°. Check of de bovenkant een beetje krokant is. Haal ze dan uit de oven.
- Snijd een teentje look in twee en wrijf de broodjes mee in met de snijkant.
- Beleg de bruschette met de erwtenspread en een toef ricotta.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.