recept
Ingrediënten
- 1 witte rammenas
- 300 g tonijn
- 50 g zure room
- 10 g mierikswortelpasta
- 1 el fijngehakte dille
- 1 el fijngehakte bieslook
- 1 el citroensap
- zeste van ½ citroen
- grof zout
- peper
- sojasaus
- 1 rijpe avocado
- 1 el limoensap
- 1 el fijngehakte peterselie
Bereidingswijze
- Snijd de tonijn in kleine blokjes. Roer de mierikswortelpasta, dille, bieslook, citroensap en zestes onder de tartaar.
- Kruid met wat grof zout en peper.
- Prak de avocado met het limoensap en peterselie.
- Kruid met peper en zout.
- Trek met een dunschiller slierten van de rammenas.
- Leg een opgehoopte koffielepel van de tartaar in het begin van zo’n sliert.
- Rol op tot je rond bent en snijd dan af met een aardappelschiller.
- Steek er een prikker door en vervolg tot je tartaar op is.
- Werk elk rolletje af met een druppeltje sojasaus.
- Serveer met de avocadosaus.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.