recept

Cannelloni van rammenas gevuld met tonijn

Ingrediënten

  • 1 witte rammenas
  • 300 g tonijn
  • 50 g zure room
  • 10 g mierikswortelpasta
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el citroensap
  • zeste van ½ citroen
  • grof zout
  • peper
  • sojasaus
  • 1 rijpe avocado
  • 1 el limoensap
  • 1 el fijngehakte peterselie

 

Bereidingswijze

  • Snijd de tonijn in kleine blokjes. Roer de mierikswortelpasta, dille, bieslook, citroensap en zestes onder de tartaar.
  • Kruid met wat grof zout en peper.
  • Prak de avocado met het limoensap en peterselie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Trek met een dunschiller slierten van de rammenas.
  • Leg een opgehoopte koffielepel van de tartaar in het begin van zo’n sliert.
  • Rol op tot je rond bent en snijd dan af met een aardappelschiller.
  • Steek er een prikker door en vervolg tot je tartaar op is.
  • Werk elk rolletje af met een druppeltje sojasaus.
  • Serveer met de avocadosaus.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.