recept

Caraïbische zalmtartaar

Ingrediënten

  • 250 g zalmfilet
  • 25 g rode ui
  • 1 rode chilipeper
  • 2 el rijstazijn
  • 100 g mangoblokjes
  • snuf cayennepeper
  • ½ avocado
  • 2 limoenen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el fijngehakte munt
  • 1 el fijngehakte koriander

Bereidingswijze

  • Snijd de zalm in kleine blokjes en versnipper de ui en chilipeper.
  • Roer de rijstazijn onder de tartaar.
  • Snijd de avocado in blokjes en doe deze samen met de mango bij de zalm.
  • Kruid met cayennepeper en wat grof zout.
  • Voeg het sap van een halve limoen toe en wat olijfolie. Laat enkele minuten trekken.
  • Net voor het serveren voeg je de verse kruiden toe.
  • Werk het bordje af met limoenzestes en nog een takje koriander.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.