recept
Ingrediënten
- 4 rode bieten (grootte van een tennisbal)
- olijfolie
- 1 el venkelzaad
- 1 teentje look (geperst)
- 100 ml olijfolie
- 50 ml witte balsamico azijn
- 1 tl zout
- peper
- 1 tl honing
- 2 el citroensap
- 4 bollen buffelmozzarella
- enkele takjes venkelloof (of dille)
Bereidingswijze
- Wrijf de bieten in met olijfolie en draai ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze in een oven van 180°.
- Een beetje afhankelijk van de grootte laat je ze garen. De mijne lagen er 1 uur en 15 minuten in.
- Check met een aardappelschiller of ze gaar zijn.
- Laat ze daarna helemaal afkoelen in de ijskast. (Dit kan je dus eventueel een dag op voorhand doen)
- Rooster het venkelzaad even in een droge pan. Kneus het daarna in een vijzel of doe dit met een zware kookpot op een snijplank.
- Meng het venkelzaad met de look, olijfolie, balsamico, peper, zout, honing en citroensap. Laat even trekken.
- Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Dit gaat het best met een mandoline. Verdeel ze daarna over 4 bordjes.
- Lepel 2 el van de dressing over de carpaccio en leg per bord een bol mozzarella in het midden. Lepel ook hier een eetlepel dressing over.
- Werk eventueel af met enkele pluksels venkelloof of dille.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.