recept

Carpaccio van rode biet

Ingrediënten

  • 4 rode bieten (grootte van een tennisbal)
  • olijfolie
  • 1 el venkelzaad
  • 1 teentje look (geperst)
  • 100 ml olijfolie
  • 50 ml witte balsamico azijn
  • 1 tl zout
  • peper
  • 1 tl honing
  • 2 el citroensap
  • 4 bollen buffelmozzarella
  • enkele takjes venkelloof (of dille)

 

Bereidingswijze

  • Wrijf de bieten in met olijfolie en draai ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Leg ze in een oven van 180°.
  • Een beetje afhankelijk van de grootte laat je ze garen. De mijne lagen er 1 uur en 15 minuten in.
  • Check met een aardappelschiller of ze gaar zijn.
  • Laat ze daarna helemaal afkoelen in de ijskast. (Dit kan je dus eventueel een dag op voorhand doen)
  • Rooster het venkelzaad even in een droge pan. Kneus het daarna in een vijzel of doe dit met een zware kookpot op een snijplank.
  • Meng het venkelzaad met de look, olijfolie, balsamico, peper, zout, honing en citroensap. Laat even trekken.
  • Schil de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Dit gaat het best met een mandoline. Verdeel ze daarna over 4 bordjes.
  • Lepel 2 el van de dressing over de carpaccio en leg per bord een bol mozzarella in het midden. Lepel ook hier een eetlepel dressing over.
  • Werk eventueel af met enkele pluksels venkelloof of dille.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.