recept

Ceviche van kabeljauw

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwhaasje
  • ½ rode chilipeper
  • 1 el fijngesnipperde rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 1 kl vissaus
  • 1 kl sushiazijn
  • 1 lenteuitje
  • ½ avocado
  • 1 el fijnegehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 kl fijngehakte munt
  • 4 kl bicky uitjes

Bereidingswijze

  • Snijd de vis in kleine blokjes en versnipper de chilipeper. Doe het samen met de rode ui, limoensap, vissaus en sushiazijn in een kom en roer alles goed onder elkaar. Zet zeker een kwartiertje in de koelkast. De vis zal beetje witter worden (lichtjes garen door de zuren).
  • Versnipper de lente-ui en snijd de avocado in blokjes. Roer deze samen met de verse kruiden onder de ceviche en kruid verder af met wat grof zout.
  • Werk af wat bicky uitjes voor de crunch.
  • Serveer meteen.

 

Ervaar de frisse zeebries op je bord met deze hemelse ceviche van kabeljauw, een gerecht dat smaakt naar zon, zee en puur genieten!