recept
Ingrediënten
- 250 g kabeljauwhaasje
- ½ rode chilipeper
- 1 el fijngesnipperde rode ui
- sap van 1 limoen
- 1 kl vissaus
- 1 kl sushiazijn
- 1 lenteuitje
- ½ avocado
- 1 el fijnegehakte peterselie
- 1 el fijngehakte koriander
- 1 kl fijngehakte munt
- 4 kl bicky uitjes
Bereidingswijze
- Snijd de vis in kleine blokjes en versnipper de chilipeper.
- Doe het samen met de rode ui, limoensap, vissaus en sushiazijn in een kom en roer alles goed onder elkaar.
- Zet zeker een kwartiertje in de koelkast. De vis zal een beetje witter worden. (hij zal lichtjes garen door de zuren)
- Versnipper de lenteui en snijd de avocado in blokjes.
- Roer deze samen met de verse kruiden onder de ceviche en kruid verder af met wat grof zout.
- Werk af wat bicky uitjes voor de crunch.
- Serveer meteen.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.