recept

Ceviche van kabeljauw

Ingrediënten

  • 250 g kabeljauwhaasje
  • ½ rode chilipeper
  • 1 el fijngesnipperde rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 1 kl vissaus
  • 1 kl sushiazijn
  • 1 lenteuitje
  • ½ avocado
  • 1 el fijnegehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 1 kl fijngehakte munt
  • 4 kl bicky uitjes

 

Bereidingswijze

  • Snijd de vis in kleine blokjes en versnipper de chilipeper.
  • Doe het samen met de rode ui, limoensap, vissaus en sushiazijn in een kom en roer alles goed onder elkaar.
  • Zet zeker een kwartiertje in de koelkast. De vis zal een beetje witter worden. (hij zal lichtjes garen door de zuren)
  • Versnipper de lenteui en snijd de avocado in blokjes.
  • Roer deze samen met de verse kruiden onder de ceviche en kruid verder af met wat grof zout.
  • Werk af wat bicky uitjes voor de crunch.
  • Serveer meteen.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.