recept

Chili con carne y verduras

Ingrediënten

Voor 6 personen:

• 500 g rundsgehakt
olijfolie
• 1 ui
• 2 tenen look
• 1 chilipeper (met of zonder zaadjes)
• 2 stengels selder
• 2 wortelen
• 2 paprika’s
• 3 el rundsbouillonpoeder
• 2 el komijn
• 1 kl kaneel
• 1 kl paprikapoeder
• 1 el tomatenpuree
• 1 blik tomatenblokjes (800g)
• 700 g passata
• 1 el sriracha
• 2 blikken rode bonen
• 1 blik mais
• sap van 1 limoen (is geen detail maar noodzakelijk!)
• 25 g pure chocolade (min 70%)
• zure room
• koriander

 

Bereidingswijze

  • Bak het vlees aan in een stoofpot met een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal het uit de pot en zet opzij.
  • Snijd alle groenten in blokjes en versnipper de chilipeper en de look. Stoof in dezelfde pot de ui, look, chilipeper, selder en wortelen aan.
  • Daarna mogen de paprikablokjes erbij. Ter afkruiding mogen rundsbouillonpoeder, komijn, kaneel en paprika erbij. Voeg daarna de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  • Voeg nu de tomatenblokjes, passata en sriracha toe. Spoel het blik en de de fles uit met een bodempje water. Dit doe je ook bij in de pot.
  • Het vlees mag er ook terug bij. Dit mag 45 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Spoel de bonen en de mais en doe ze bij de rest. 15 minuten meekoken met het deksel een beetje van de pot.
  • Zet het vuur uit en roer er het limoensap en de chocolade onder.
  •  Werk het bordje af met een toefje zure room en enkele pluksels koriander.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.