recept

Courgetti met geroosterde paprikasaus en venkel

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • olijfolie (van goede kwaliteit) 
  • 20 grote scampi
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml Sambuca
  • 240 ml gevogeltefond (ongezouten)
  • 250 ml lichte room
  • 1 el kippenbouillonpoeder
  • 1 el sriracha (mild pittig effect)
  • 1 venkel
  • 4 courgettes (groene en gele)
  • enkele blaadjes dragon
  • klein beetje feta

Bereidingswijze

  • Snijd de paprika’s in 2 en verwijder de steel en zaadlijsten. Leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Wrijf de schil in met een heel klein beetje olijfolie. Zet de paprika’s in een oven van 240° gedurende 25 minuten. Ze moeten wat geblakerd zijn. Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Wanneer ze hanteerbaar zijn pruts je de schil eraf. 
  • Ontdooi de scampi in koud water. Haal de pel eraf maar laat het staartje eraan. Zet de schillen opzij.
  • Neem een iets grotere steelpan met een scheut olijfolie. Snijd de uien grof en kneus het teentje look. Bak dit aan en voeg vervolgens de scampipellen toe. Laat ze mooi roze kleuren. Roer er daarna de tomatenpuree onder en laat ook deze kort meebakken. Blus met Sambuca en laat kort inkoken. Voeg nu de gevogeltefond en de room toe. Laat nog 5 minuutjes pruttelen.
  • Zet een vergiet op de beker van een blender en giet de saus hierin. De pellen, ui en look doe je daarna weg. Voeg de gepelde paprika’s toe alsook de kippenbouillonpoeder en sriracha. Blend tot een gladde saus.
  • Snijd de venkel in brunoise en stoof deze beetgaar in olijfolie. Giet daarna de saus bij de venkel.
  • Draai de courgettes in courgetti met een spiraalsnijder of koop ze zo. Doe ze in een vergiet en giet er kokend water overheen zodat ze niet meer koud zijn maar wel nog krokant.
  • Bak de scampi in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout.
  • Dresseer het bordje. Leg eerst wat courgetti in het midden met daarop de saus en scampi. Werk af met wat feta en enkele blaadjes dragon.

 

Ontdek de symfonie van smaken in deze courgetti met geroosterde paprikasaus en venkel, waar elk ingrediënt een hoofdrol speelt in dit kleurrijke, gezonde meesterwerk.