recept

Dahl

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 40 g gember
  • 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 2 tenen look
  • olijfolie
  • 1,5 el garam masala
  • 1 el kurkuma
  • 800 g tomatenblokjes (blik)
  • 400 ml kokosmelk (blik)
  • 350 g rode linzen
  • 250 g zwarte linzen (hier beluga linzen, je kan natuurlijk ook 600 g rode linzen nemen)
  • 1 zoete aardappel
  • 3 el groentebouillon
  • 100 g spinazie
  • sap van 1 limoen
  • koriander voor de liefhebbers

 

Bereidingswijze

  • Snijd de uien in halve ringen en stoof ze aan in olijfolie. Je mag ze een beetje laten bruinen.
  • Versnipper de gember, chilipeper en look en stoof ze mee aan.
  • Bestrooi met garam masala en kurkuma en laat de kruiden kort meebakken.
  • Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en 1 liter water toe.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Doe ze bij in de pot en kruid met groentebouillon.
  • Spoel de linzen en voeg ze toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken en roer regelmatig over de bodem zodat de linzen niet aanzetten. Check de garing.
  • Roer de spinazie onder de dahl en werk af met limoensap.
  • De liefhebbers, waaronder ik, werken de dahl af met een toef verse koriander.
  • Serveertip: rijst en naanbrood maar ook overheerlijk zonder extra’s.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.