recept
Ingrediënten
- 2 uien
- 40 g gember
- 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
- 2 tenen look
- olijfolie
- 1,5 el garam masala
- 1 el kurkuma
- 800 g tomatenblokjes (blik)
- 400 ml kokosmelk (blik)
- 350 g rode linzen
- 250 g zwarte linzen (hier beluga linzen, je kan natuurlijk ook 600 g rode linzen nemen)
- 1 zoete aardappel
- 3 el groentebouillon
- 100 g spinazie
- sap van 1 limoen
- koriander voor de liefhebbers
Bereidingswijze
- Snijd de uien in halve ringen en stoof ze aan in olijfolie. Je mag ze een beetje laten bruinen.
- Versnipper de gember, chilipeper en look en stoof ze mee aan.
- Bestrooi met garam masala en kurkuma en laat de kruiden kort meebakken.
- Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk en 1 liter water toe.
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Doe ze bij in de pot en kruid met groentebouillon.
- Spoel de linzen en voeg ze toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten koken en roer regelmatig over de bodem zodat de linzen niet aanzetten. Check de garing.
- Roer de spinazie onder de dahl en werk af met limoensap.
- De liefhebbers, waaronder ik, werken de dahl af met een toef verse koriander.
- Serveertip: rijst en naanbrood maar ook overheerlijk zonder extra’s.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.