recept

Falafel met tahin sausje

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde kikkererwten
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl zout
  • snuf cayennepeper
  • 2 dikke tenen look (geperst)
  • citroenzeste (halve citroen)
  • 30 g peterselie (grof gehakt)
  • 30 g korander (grof gehakt)
  • 10 g munt (grof gehakt)
  • 2 el olijfolie + wat extra voor de afwerking

Sausje

  • sap van 1 citroen
  • 60 g tahini
  • 60 g Griekse yoghurt
  • ½ tl komijn
  • 2 el water
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

  • Spoel de kikkererwten en laat ze 24 uur weken in ruim voldoende water.
  • Dep de erwten droog op een handdoek en doe ze in een blender.
  • Maal de erwten tot je korreldikte hebt. Voeg dan al de overige ingrediënten toe en mix verder. Maal tot je de structuur van een fijne couscous hebt.
  • Rol balletjes van het mengsel en laat ze opstijven in de koelkast.
  • Doe al de ingrediënten voor het sausje in een maatbeker en mix tot een geheel met een staafmixer. Kruid met peper en zout.
  • Bak de balletjes in een airfryer 10 minuten op 200°. Draai ze in de helft eens om.
  • Je kan de balletjes uiteraard ook gewoon frituren.
  • Serveer ze met het sausje en besprenkel met enkele druppels olijfolie.