recept
Ingrediënten
- 300 g pure chocolade (70%)
- 3 appelsienen (bij voorkeur bio appelsienen)
- 200 ml olijfolie (van zeer goede kwaliteit)
- 5 eieren
- 300 g zusto
- snuf zout
- 500 g amandelpoeder
- 200 ml appelsiensap
- 60 ml Grand Marnier
- 180 g zusto
Bereidingswijze
- Kook één appelsien gedurende een uur in voldoende water. Je kan de appelsien onder water houden door er een bord op te leggen. Haal de appelsien uit het water en snijd hem in de helft. Laat afkoelen en kijk dan of er pitjes inzitten. Haal deze eruit. Doe de gekookte appelsien (met schil en al) in een blender samen met de olijfolie. Mix glad.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Klop de eieren samen met 300 g zusto en een snuf zout op tot een romige, witte massa.
- Voeg het amandelpoeder, appelsienmengsel en chocolade toe en zet alles onder elkaar met een spatel.
- Neem een springvorm en vet deze in. Op de bodem leg je een stukje bakpapier ter grootte van de vorm. Giet het beslag in de vorm.
- Zet de chocoladecake 60 minuten in een oven van 170°. Laat deze daarna afkoelen en haal de cake dan uit de vorm.
- Snijd de schil van de overige 2 appelsienen en snijd deze in plakken.
- Breng het appelsiensap met de Grand Marnier en zusto aan de kook. Laat inkoken tot je een siroopje hebt.
- Versier de cake met de plakken appelsien en giet het siroopje hierover. Laat het gerust wat over de randen druipen. Laat de siroop mooi intrekken.
Dit paasdessert combineert de rijke smaken van chocolade en sinaasappel tot een feestelijk hoogtepunt dat net dat beetje extra geeft aan je paastafel. Fijne Paasdagen!