recept

Garnalenbisque

Ingrediënten

  • 500 g garnalenkoppen en pellen (diepvries)
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels witte selder
  • 2 tenen look
  • 1 rode paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 80 ml cognac
  • enkele takjes tijm
  • cayennepeper
  • 3 el citroensap
  • 120 g grijze garnalen
  • bieslook
  • zure room

 

Bereidingswijze

  • Je kan garnalenkoppen en -pellen uit de diepvries kopen. Vraag dit eventueel aan je visboer of koop deze in een horecawinkel. Uiteraard kan je ook zelf aan de slag met ongepelde garnalen.
  • Zet een hoge pot op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de garnalenpantsers en koppen aan.
  • Snijd alle groenten grof en doe ze bij de garnalen. Laat ze meestoven.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken.
  • Blus met cognac.
  • Voeg 1,5 l water toe en breng aan de kook. Doe er enkele takjes tijm bij. Laat 20 minuutjes zachtjes koken.
  • Mix de soep met een staafmixer en giet deze dan door een puntzeef over in een andere pot. Duw alle smaken goed door de zeef.
  • Kruid de bisque met cayennepeper en zout. Roer er wat citroensap door.
  • Werk het soepje af met een toefje zure room, grijze garnalen en wat bieslook.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.