recept
Ingrediënten
- 500 g garnalenkoppen en pellen (diepvries)
- olijfolie
- 1 ui
- 1 wortel
- 2 stengels witte selder
- 2 tenen look
- 1 rode paprika
- 70 g tomatenpuree
- 80 ml cognac
- enkele takjes tijm
- cayennepeper
- 3 el citroensap
- 120 g grijze garnalen
- bieslook
- zure room
Bereidingswijze
- Je kan garnalenkoppen en -pellen uit de diepvries kopen. Vraag dit eventueel aan je visboer of koop deze in een horecawinkel. Uiteraard kan je ook zelf aan de slag met ongepelde garnalen.
- Zet een hoge pot op het vuur met een scheut olijfolie. Bak de garnalenpantsers en koppen aan.
- Snijd alle groenten grof en doe ze bij de garnalen. Laat ze meestoven.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat dit even meebakken.
- Blus met cognac.
- Voeg 1,5 l water toe en breng aan de kook. Doe er enkele takjes tijm bij. Laat 20 minuutjes zachtjes koken.
- Mix de soep met een staafmixer en giet deze dan door een puntzeef over in een andere pot. Duw alle smaken goed door de zeef.
- Kruid de bisque met cayennepeper en zout. Roer er wat citroensap door.
- Werk het soepje af met een toefje zure room, grijze garnalen en wat bieslook.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.