recept

Gazpacho met rode biet

Ingrediënten

  • 800 g tomaten
  • 300 g gekookte rode bieten
  • 250 g rode paprika
  • 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
  • 1 teen look
  • ½ rode ui
  • 300 ml kokend water met 2 el groentebouillon in opgelost
  • 50 ml olijfolie
  • 100 ml chardonnayazijn
  • 1 tl zout
  • 1 kl tabasco
  • sap van 1 limoen
  • 2 bollen burrata
  • 4 kl basilicumpesto
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • enkele kleine blaadjes basilicum

 

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten tot en met het limoensap in een blender en mix tot een gladde soep.
  • Haal ze voor een fijner effect nog even door een zeefje.
  • Laat de soep ijskoud worden in de koeling.
  • Werk het bordje af met burrata, pesto, pijnboompitjes en basilicumblaadjes.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.