recept
Ingrediënten
- 800 g tomaten
- 300 g gekookte rode bieten
- 250 g rode paprika
- 1 rode chilipeper (met of zonder zaadjes)
- 1 teen look
- ½ rode ui
- 300 ml kokend water met 2 el groentebouillon in opgelost
- 50 ml olijfolie
- 100 ml chardonnayazijn
- 1 tl zout
- 1 kl tabasco
- sap van 1 limoen
- 2 bollen burrata
- 4 kl basilicumpesto
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- enkele kleine blaadjes basilicum
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten tot en met het limoensap in een blender en mix tot een gladde soep.
- Haal ze voor een fijner effect nog even door een zeefje.
- Laat de soep ijskoud worden in de koeling.
- Werk het bordje af met burrata, pesto, pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.