recept
Ingrediënten
- 2 dikke pastinaken
- olijfolie
- grof zout
- 200 g feta
- 80 g zure room
- 2 el fijngehakte peterselie + wat extra voor de afwerking
- peper
- 1 kl honing
- 1 peer
- 2 el geroosterde pijnboompitten
Bereidingswijze
- Was de pastinaken grondig en dep ze droog. Halveer ze in de lengte en leg ze met de snijkant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Wrijf ze in met enkele druppels olijfolie en bestrooi met niet te weinig grof zout.
- Zet de bakplaat in een oven van 180° gedurende 45 minuten. Dit kan wat meer of minder zijn afhankelijk van de grootte van de pastinaken. Je moet er vlot met een aardappelmesje doorsteken.
- Doe de feta en zure room in een cutter en mix. Kruid het sausje met peterselie, een flinke draai van de pepermolen en honing.
- Schil de peer en snijd ze in fijne brunoise. (blokjes) Meng de peer onder het sausje.
- Haal de pastinaak ui de oven en snijd elk stuk nogmaals in twee.
- Werk de bordjes af met het sausje, wat extra peterselie, pijnboompitjes en enkele druppels van jouw beste olijfolie.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.