recept

Gepofte pastinaak met peer en feta

Ingrediënten

  • 2 dikke pastinaken
  • olijfolie
  • grof zout
  • 200 g feta
  • 80 g zure room
  • 2 el fijngehakte peterselie + wat extra voor de afwerking
  • peper
  • 1 kl honing
  • 1 peer
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

 

Bereidingswijze

  • Was de pastinaken grondig en dep ze droog. Halveer ze in de lengte en leg ze met de snijkant naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Wrijf ze in met enkele druppels olijfolie en bestrooi met niet te weinig grof zout.
  • Zet de bakplaat in een oven van 180° gedurende 45 minuten. Dit kan wat meer of minder zijn afhankelijk van de grootte van de pastinaken. Je moet er vlot met een aardappelmesje doorsteken.
  • Doe de feta en zure room in een cutter en mix. Kruid het sausje met peterselie, een flinke draai van de pepermolen en honing.
  • Schil de peer en snijd ze in fijne brunoise. (blokjes) Meng de peer onder het sausje.
  • Haal de pastinaak ui de oven en snijd elk stuk nogmaals in twee.
  • Werk de bordjes af met het sausje, wat extra peterselie, pijnboompitjes en enkele druppels van jouw beste olijfolie.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.