recept
Ingrediënten
Sausje
- 200 g Griekse yoghurt
- 40 g tahini
- 1 kl sumac
- 2 el citroensap
- ½ tl zout
- peper
- 1 bloemkool
- currypoeder
- olijfolie
- 35 g gepelde hazelnoten
- 2 dadels
- handvol grof gesneden bladpeterselie
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten voor het sausje.
- Snijd de bloemkool in hapklare roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met currypoeder, peper en wat grof zout. Besprenkel met enkele druppels olijfolie. (echt niet veel) Zet de bakplaat bovenaan in een oven van 220° gedurende 20 minuten. Draai in de helft de roosjes een keertje om. (baktijd is uiteraard afhankelijk van de grootte van de roosjes, hou het dus een beetje in het oog) De roosjes mogen lichtjes gebrand zijn.
- Laat ze afkoelen op de bakplaat en doe ze daarna in een kom.
- Doe de hazelnoten in een droge pan en rooster ze lichtjes. Ga er eens grof met het mes door nadien.
- Werk de salade af met de stukjes hazelnoot, stukjes dadel en de peterselie. Lepel er wat van het sausje over.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.