recept

Gevulde aubergine

Ingrediënten

Sausje
• 150 g zachte geitenkaas
• 2 el melk
• 1 el za ‘atar
• 1 el citroensap

• 2 aubergines
olijfolie
• 1 ui
• 2 tenen look
• 400 g lamsgehakt
• 1 kl baharat
• 2 el pijnboompitten
• munt
• granaatappelpitjes
• pistachenootjes

 

Bereidingswijze

• Meng alle ingrediënten voor het sausje en kruid af met peper en een klein beetje zout.
• Snijd de aubergines in de lengte door en kerf het vruchtvlees in. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de aubergines op een bakplaat en zet ze ongeveer 35 minuten in een oven van 180°. Het vruchtvlees moet mooi zacht zijn. Laat ze een beetje afkoelen en haal daarna de binnenkant eruit met een lepel en hak het grof.
• Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Versnipper de ui en kleur deze aan. Voeg het gehakt, fijngesnipperde look en pijnboompitten toe. Voeg het auberginevlees toe en bak alles aan. Kruid met baharat, peper en zout. Roer ongeveer 1 el fijngesnipperde munt onder het vlees. Vul de aubergine terug met het mengsel.
• Werk af met granaatappelpitjes, pistachenootjes, het sausje en nog enkele blaadjes munt.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.