recept
Ingrediënten
- 5 hardgekookte eitjes
- rode bietensap
- 100 g gerookte zalm
- 1 el Philadelphiakaas met look en fijne kruiden
- 1 el zure room
- 2 el Griekse yoghurt
- 1 kl graanmosterd
- snufje cayennepeper
- snufje zout
- 1 el fijngehakte bieslook
- enkele takjes dille voor de afwerking
Bereidingswijze
- Overgiet de eitjes met bietensap en laat minstens 5 uur marineren.
- Snijd de eitjes in twee en haal voorzichtig het eigeel eruit. Doe dit in een cutter samen met de zalm, Philadelphia, zure room, yoghurt, graanmosterd, cayenne en kruidenzout. Mix tot een glad geheel.
- Roer daarna de bieslook eronder en doe het mengsel in een spuitzak.
- Laat de vulling nog wat opstijven in de koeling.
- Net voor het serveren vul je de eitjes op en werk je ze af met een takje dille.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.