recept

Gevulde inktvis

Ingrediënten

Saus

  • 1 dikke ui
  • olijfolie
  • 2 tenen look
  • 2 el tomatenpuree
  • 400 g tomaten uit blik
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 kl sriracha (hou je niet van pittig dan kan je deze ook weglaten of verminderen)

Inktvis

  • 4 inktvistubes (uit de diepvries is perfect, deze zijn vaak nog malser)
  • 1 dikke sjalot
  • 6 gezouten ansjovisfilets
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 2 el kappertjes
  • 8 zongedroogde tomaten
  • handvol zwarte olijven
  • 2 el geraspte Pecorino
  • halve bussel basilicum
  • 3 el geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

Saus

  • Snijd de ui en de look grof en stoof deze aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken.
  • Voeg de tomaten uit blik, de verse kerstomaatjes, Provençaalse kruiden en sriracha toe.
  • Laat minstens een half uurtje zachtjes pruttelen. Langer mag ook. Mix daarna de saus glad in een blender of met de staafmixer. Kruid verder af met wat peper en zout.

Inktvis

  • Versnipper de sjalot en stoof deze aan in olijfolie. Voeg de ansjovis toe en laat deze mee smelten in de pan. Voeg dan de fijngesnipperde look toe.
  • Schil de aubergines en snijd deze in blokjes. Laat ze zacht stoven bij de sjalot. Voeg indien nodig terug een klein beetje olijfolie toe.
  • Schil de paprika en snijd deze ook in blokjes. Deze mogen de aubergine vergezellen.
  • Snijd de kappertjes, zongedroogde tomaten en olijven grof en voeg ze toe als de groenten klaar zijn. Zet het vuur daarna uit en roer de Pecorino onder de groentjes. Snijd de basilicum fijn en doe deze samen met 2 el van de pijnboompitten onder de vulling. Kruid verder af met peper en een klein beetje zout.
  • Dep de inktvis droog en vul ze op met het mengsel. Maak ze bovenaan vast met 2 tandenstokers.
  • Leg ze in een ovenschotel en giet er de helft van de tomatensaus over. Zet de schotel 20 minuten in een oven van 180°.
  • Snijd de inktvis in plakken en serveer ze met de tomatensaus en bestrooi met de overgebleven pijnboompitten. Werk eventueel af met een blaadje basilicum.