recept
Ingrediënten
- 4 wortel tortilla wraps
- 3 stronken prei
- olijfolie
- 1 kl groentebouillon
- peper
- nootmuskaat
- 4 eieren
- 1 el citroensap
- 250 g ricotta
- 50 ml lichte room
- 2 el diepvrieserwtjes
- 200 g gerookte zalm
Bereidingswijze
- Snijd de prei in de lengte door en was hem goed.
- Snijd de stronken in halve ringen en stoof ze zacht in een klein beetje olijfolie.
- Kruid de prei met groentebouillon, peper en nootmuskaat.
- Doe de gestoofde prei in een kom en roer er de erwtjes onder.
- Meng de eieren met citroensap, ricotta en room. Giet dit mengsel bij de prei.
- Snijd de gerookte zalm in stukjes en roer dit onder de vulling.
- Wrijf de wraps in met enkele druppels olijfolie en leg met de ingevette kant naar beneden in een vuurvast schoteltje.
- Verdeel de vulling over de vier schoteltjes en zet ze 25 minuten in een oven van 180°.
- Serveer de quiche lauw met een groene salade.
! Tip: koud zijn ze ook perfect om de volgende dag mee te nemen als lunch
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.