recept

Gezonde quiche met prei, zalm en ricotta

Ingrediënten

  • 4 wortel tortilla wraps
  • 3 stronken prei
  • olijfolie
  • 1 kl groentebouillon
  • peper
  • nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 1 el citroensap
  • 250 g ricotta
  • 50 ml lichte room
  • 2 el diepvrieserwtjes
  • 200 g gerookte zalm

 

Bereidingswijze

  • Snijd de prei in de lengte door en was hem goed.
  • Snijd de stronken in halve ringen en stoof ze zacht in een klein beetje olijfolie.
  • Kruid de prei met groentebouillon, peper en nootmuskaat.
  • Doe de gestoofde prei in een kom en roer er de erwtjes onder.
  • Meng de eieren met citroensap, ricotta en room. Giet dit mengsel bij de prei.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en roer dit onder de vulling.
  • Wrijf de wraps in met enkele druppels olijfolie en leg met de ingevette kant naar beneden in een vuurvast schoteltje.
  • Verdeel de vulling over de vier schoteltjes en zet ze 25 minuten in een oven van 180°.
  • Serveer de quiche lauw met een groene salade.

! Tip: koud zijn ze ook perfect om de volgende dag mee te nemen als lunch

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.