recept
Ingrediënten
- 1,2 kg kippendijfilet
- arachideolie
- 2 rode uien
- 2 wortelen
- 6 paprika’s (verschillende kleuren)
- 3 tenen look
- 2 el kippenbouillonpoeder
- 2 el komijn
- peper
- 2 el tomatenpuree
- 300 ml witte wijn
- 800 g tomatenblokjes
- 500 ml passata
- 3 laurierblaadjes
Bereidingswijze
- Snijd de kip in twee of drie stukken. Zet een stoofpot op het vuur en bak de stukken kip (best in twee keer) aan in arachideolie of een andere olie die tegen hoge temperaturen kan. Kruid de stukken met peper en zout.
- Snijd de uien in halve ringen. Haal de kip uit de pot en stoof hier de uien in aan.
- Snijd de wortelen in blokjes en voeg ze toe.
- Schil de paprika’s voor een fijner effect en snijd deze in lange plakken. Voeg ze samen met de fijngesnipperde look bij de andere groenten. Kruid met kippenbouillonpoeder, komijn en peper.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Daarna blus je de pan met witte wijn.
- Voeg de tomatenblokjes, passata en laurier toe. De kip mag er ook terug bij.
- Zet een deksel op de pot en zet deze 2 uur in een oven van 140°.
- Werk af met een flinke draai peper en serveer met rijst of aardappelen.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.