recept
Ingrediënten
Tzatziki
- 1 niet te grote komkommer
- 1 klein teentje look (geperst)
- 200 g Griekse yoghurt
- 1 el citroensap
- ½ tl zout
- 10 blaadjes munt (fijngesneden)
- 1 el bladpeterselie (fijngesneden)
- 1 el dille (fijngesneden)
- 1 kl olijfolie
- peper
Salade
- 200 g orzo
- 2 el groentebouillonpoeder
- 1 rode ui
- 3 el chardonnayazijn
- zout
- 1 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 2 komkommers
- 900 g tomaten ( leuk om er wat verschillende soorten in te steken)
- 80 g olijven
- 1 el gedroogde oregano
Feta
- 2 blokjes feta
- 1 ei
- bloem
Bereidingswijze
- Rasp de komkommer en doe dit in een propere keukenhanddoek.
- Wring al het sap zo goed mogelijk uit de komkommer en doe het vruchtvlees in een mengkom.
- Roer er de overige ingrediënten onder.
- Snijd de rode ui in halve ringen en doe ze in een kom. Bestrooi met een klein beetje zout en besprenkel met de chardonnayazijn.
- Laat dit minstens een half uur trekken. Roer geregeld eens om.
- Kook de orzo beetgaar in water met groentebouillonpoeder. Giet af en doe de pasta in een kom.
- Roer er 1 el olijfolie en 2 el citroensap onder.
- Snijd de komkommers in plakken en de tomaten in de gewenste stukken. Als de orzo voldoende afgekoeld is zet je dit alles onder elkaar.
- Voeg ook de oregano en de olijfjes toe. Net voor het serveren voeg je nog 1 tl zout toe en een flinke draai peper.
- Roer ook de uien en het sap ervan onder de salade.
- Snijd de fetablokjes in twee en dep ze droog op een velletje keukenpapier. Roer in een bordje het eitje los met een vork en in een ander bordje doe je wat bloem.
- Draai de blokjes eerst door de bloem daarna door het ei en daarna nogmaals door de bloem. Bak ze in wat olijfolie tot ze mooi gekorst zijn.
- Serveer de salade met tzatziki en de gebakken feta.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.