recept

Havermout mug cake met appeltjes

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 3 el havermout
  • ½ el sukrin gold (of andere zoetstof)
  • ½ el pindakaas (100%)
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl rauwe cacaopoeder
  • mini snufje zout
  • 1 appel
  • 1 flinke el (magere) yoghurt
  • ahornsiroop
  • eventueel klein stukje pure chocolade voor de afwerking

 

Bereidingswijze

  • Neem een kom en kluts het ei.
  • Prak de banaan met een vork en roer het samen met de havermout, sukrin, pindakaas, kaneel, bakpoeder, cacaopoeder en het snufje zout onder het ei.
  • Doe het mengsel in een hoge mok. Je kan de mok een beetje invetten, zo komt de cake er makkelijk uit.
  • Schil de appel en snijd hem in blokjes. Stoof het appeltje aan.
  • Zet de mok 2 minuten in de microgolf (800W).
  • Serveer de cake met de appeltjes en de yoghurt.
  • Werk af met een likje ahornsiroop en eventueel wat geraspte pure chocolade.

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.