recept
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 rijpe banaan
- 3 el havermout
- ½ el sukrin gold (of andere zoetstof)
- ½ el pindakaas (100%)
- ½ tl kaneel
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl rauwe cacaopoeder
- mini snufje zout
- 1 appel
- 1 flinke el (magere) yoghurt
- ahornsiroop
- eventueel klein stukje pure chocolade voor de afwerking
Bereidingswijze
- Neem een kom en kluts het ei.
- Prak de banaan met een vork en roer het samen met de havermout, sukrin, pindakaas, kaneel, bakpoeder, cacaopoeder en het snufje zout onder het ei.
- Doe het mengsel in een hoge mok. Je kan de mok een beetje invetten, zo komt de cake er makkelijk uit.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes. Stoof het appeltje aan.
- Zet de mok 2 minuten in de microgolf (800W).
- Serveer de cake met de appeltjes en de yoghurt.
- Werk af met een likje ahornsiroop en eventueel wat geraspte pure chocolade.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.