recept

Hummus

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde kikkererwten (gespoeld)
  • zout
  • 1 kl bicarbonaat
  • sap van 2 citroenen
  • snuf cayennepeper
  • 100 g tahini
  • 3 tenen look (geperst)
  • olijfolie
  • bladpeterselie
  • 1 kl baharat

 

Bereidingswijze

  • Week de gedroogde kikkererwten 24 uur een ruim voldoende water.
  • Kook ze daarna op een zacht vuurtje gaar in water met 1 el zout en 1 kl bicarbonaat.
  • Giet de erwten af maar vang het kookvocht op.
  • Doe de warme erwten in een blender samen met het citroensap, cayennepeper, tahini en look. Voeg ook 1 tl zout toe. Mix tot een gladde crème.
  • Voeg ook wat van het kookvocht toe. Hier gingen er een 6-tal eetlepels in. Doe dit beetje per beetje en controleer.
  • Serveer de hummus met fijngehakte peterselie, olijfolie en wat baharat kruidenmix.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.