recept
Ingrediënten
- 250 g gedroogde kikkererwten (gespoeld)
- zout
- 1 kl bicarbonaat
- sap van 2 citroenen
- snuf cayennepeper
- 100 g tahini
- 3 tenen look (geperst)
- olijfolie
- bladpeterselie
- 1 kl baharat
Bereidingswijze
- Week de gedroogde kikkererwten 24 uur een ruim voldoende water.
- Kook ze daarna op een zacht vuurtje gaar in water met 1 el zout en 1 kl bicarbonaat.
- Giet de erwten af maar vang het kookvocht op.
- Doe de warme erwten in een blender samen met het citroensap, cayennepeper, tahini en look. Voeg ook 1 tl zout toe. Mix tot een gladde crème.
- Voeg ook wat van het kookvocht toe. Hier gingen er een 6-tal eetlepels in. Doe dit beetje per beetje en controleer.
- Serveer de hummus met fijngehakte peterselie, olijfolie en wat baharat kruidenmix.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.