recept

Kabeljauwburger met home-made tartaarsausje

Ingrediënten

Tartaarsaus

  • 30 g mayonaise
  • 90 g yoghurt
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 2 el grof gehakte kappertjes
  • 2 el fijngesneden zure augurkjes
  • 2 hardgekookte eitjes (in kleine stukjes gesneden)
  • ½ tl zout
  • peper
  • 4 volkoren pistolets
  • 500 g kabeljauw
  • 1 rode paprika (grof gesneden)
  • 2 lenteuitjes (in stukjes)
  • 1 groene chilipeper (versnipperd)
  • 60 g amandelpoeder
  • 1 ei
  • olijfolie (goede kwaliteit) 
  • 1 rode ui
  • rode wijnazijn
  • beetje zoetstof (sukrin of zusto)
  • 1 komkommer (in lange repels)
  • tuinkers
  • kropsla

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor het sausje.
  • Snijd de rode ui in ringen. Doe ze in een potje en besprenkel royaal met rode wijnazijn en bestrooi met een beetje zoetstof en een snuf zout. Zet er een deksel op en laat marineren. Schud regelmatig met het potje zodat alles zich goed mengt. (dit mag je eventueel een paar uur op voorhand doen)
  • Snijd de kabeljauw in grote stukken en doe deze samen met de paprika, lenteui, chilipeper, amandelpoeder en het eitje in een keukenmachine. Voeg 1 kl zout en wat peper toe. Mix het geheel en maak er dan burgers van.
  • Snijd de broodjes open en rooster ze licht krokant in een oven van 180°.
  • Bak de burgers in olijfolie.
  • Bouw de burger op met alle ingrediënten en vergeet niet af te werken met de overheerlijke tartaarsaus.