recept

King krab met avocado, pompelmoes en tuinboontjes

Ingrediënten

  • 1,3 kg tuinbonen (in de peulen)
  • olijfolie
  • 1 roze pompelmoes
  • 2 blikjes king krab
  • ½ el mayonaise
  • 1 limoen
  • cayennepeper
  • zout
  • 250 g avocado
  • 3 el yoghurt
  • 10 basilicumblaadjes
  • peper
  • enkele pistachenootjes

 

Bereidingswijze

  • Haal de bonen uit de peulen en kook ze 4 minuten in gezouten water. Schep ze daarna over in koud water.
  • Haal de bonen uit het vliesje door een inkeping te maken in het vlies en ze eruit te duwen. Dit noemt men ook wel dubbel doppen.
  • Besprenkel met een drupje olijfolie en kruid met peper en een klein beetje grof zout.
  • Snijd de pompelmoes a vif. Dit wil zeggen dat je de partjes er netjes uitsnijd zonder dat nog schil aanhangt. Gebruik hiervoor een scherp mes. Houd de partjes opzij.
  • Nijp wat pompelmoessap uit de restanten en houd dit opzij voor de avocadocrème.
  • Mix de avocado samen met de yoghurt, sap van 1 limoen, basilicumblaadjes en 2 el pompelmoessap. Kruid met peper en zout.
  • Haal de krab uit het blik en meng met de mayonaise, zestes van een halve limoen, wat peper en een klein tikje zout.
  • Dresseer het bordje en werk af met wat grof gehakte pistachenootjes.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.