recept
Ingrediënten
- 1 flinke bloemkool
- 2 el groentebouillonpoeder
- peper
- nootmuskaat
- 150 g gemalen kaas
- 1 broccoli
- 4 hardgekookte eitjes (in stukjes gesneden)
- 4 el diepvrieserwtjes
- 275 spelt pasta (macaroni of penne)
- 250 g gekookte ham (in blokjes)
- 3 el panko (of paneermeel)
Bereidingswijze
- Kook of stoom de bloemkool goed gaar.
- Doe de roosjes in een blender met groentebouillon, peper, nootmuskaat en de helft van de gemalen kaas.
- Mix tot een gladde saus.
- Kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar.
- Spoel ze daarna meteen in koud water zodat ze niet verder garen en de frisgroene kleur behouden blijft.
- Kook de pasta al dente in ruim gezouten water en giet af.
- Doe de pasta samen de saus, broccoli, erwtjes, eitjes en ham terug in de pot en roer alles goed onder elkaar.
- Stort het geheel uit in een ovenschotel en meng de panko met de andere helft van de gemalen kaas.
- Strooi dit over de ovenschotel en zet deze 25 minuten in een oven van 180°.
- Je kan deze schotel perfect op voorhand maken. Let dan wel op dat ze koud zijnde langer in de oven moet.
- Zet de schotel dan eerst 20 minuten afgedekt onder aluminiumfolie in de oven.
- Verwijder daarna de folie en laat ze nog 25 minuten staan.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.