recept

Mac and cheese met bloemkool en broccoli

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool
  • 2 el groentebouillonpoeder
  • peper
  • nootmuskaat
  • 150 g gemalen kaas
  • 1 broccoli
  • 4 hardgekookte eitjes (in stukjes gesneden)
  • 4 el diepvrieserwtjes
  • 275 spelt pasta (macaroni of penne)
  • 250 g gekookte ham (in blokjes)
  • 3 el panko (of paneermeel)

 

Bereidingswijze

  • Kook of stoom de bloemkool goed gaar.
  • Doe de roosjes in een blender met groentebouillon, peper, nootmuskaat en de helft van de gemalen kaas.
  • Mix tot een gladde saus.
  • Kook of stoom de broccoliroosjes beetgaar.
  • Spoel ze daarna meteen in koud water zodat ze niet verder garen en de frisgroene kleur behouden blijft.
  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water en giet af.
  • Doe de pasta samen de saus, broccoli, erwtjes, eitjes en ham terug in de pot en roer alles goed onder elkaar.
  • Stort het geheel uit in een ovenschotel en meng de panko met de andere helft van de gemalen kaas.
  • Strooi dit over de ovenschotel en zet deze 25 minuten in een oven van 180°.
  • Je kan deze schotel perfect op voorhand maken. Let dan wel op dat ze koud zijnde langer in de oven moet.
  • Zet de schotel dan eerst 20 minuten afgedekt onder aluminiumfolie in de oven.
  • Verwijder daarna de folie en laat ze nog 25 minuten staan.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.