recept

Mosselen met rode curry

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • scheutje wokolie (voor hoge temperaturen)
  • 2 uien
  • 2 tenen look
  • stukje gember (3 cm)
  • 2 stengels selder
  • 2 rode paprika’s
  • 3 lente-uitjes (onderste gedeelte)
  • 2 stengels citroengras (gekneusd)
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • 3 el rode currypasta
  • 2 el vissaus
  • sap van 1 limoen
  • 1 blik kokosmelk (400ml)
  • 125 g sojascheuten

Afwerking

  • koriander of peperselie
  • 1 rode chilipeper (in ringetjes)
  • groene gedeelte van de lenteuitjes (in ringetjes)
  • 1 limoen (in partjes)

 

Bereidingswijze

  • Spoel de mosselen enkele keren in veel water.
  • Zet een grote kookpot op het vuur met een scheutje wokolie.
  • Snijd de uien en de selder in stukjes en versnipper de look en de gember. Stoof deze aan.
  • Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en de lenteuitjes in ringen. Voeg ook deze groenten toe.
  • Kneus de citroengrasstengels en doe ze bij in de pot.
  • Bestrooi met het kippenbouillonpoeder en roer er de currypasta doorheen. Laat even meebakken.
  • Voeg de vissaus, limoensap en kokosmelk toe. Spoel het blik nog na met een likje water en doe dit er ook bij.
  • Laat een vijftal minuutjes pruttelen.
  • Laat de mosselen even uitlekken in een vergiet en voeg ze toe alsook de sojascheuten.
  • Zet een deksel op de pot en laat ze op een hoger vuur stomen. Schud ze geregeld eens op. Wanneer de schelpen mooi openstaan zijn ze klaar.
  • Werk de borden af met wat koriander, chilipeper, lenteuitjes en partjes limoen.
  • Vergeet zeker de heerlijke soep niet mee te serveren.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.