recept
Ingrediënten
- 4 kg mosselen
- scheutje wokolie (voor hoge temperaturen)
- 2 uien
- 2 tenen look
- stukje gember (3 cm)
- 2 stengels selder
- 2 rode paprika’s
- 3 lente-uitjes (onderste gedeelte)
- 2 stengels citroengras (gekneusd)
- 2 el kippenbouillonpoeder
- 3 el rode currypasta
- 2 el vissaus
- sap van 1 limoen
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 125 g sojascheuten
Afwerking
- koriander of peperselie
- 1 rode chilipeper (in ringetjes)
- groene gedeelte van de lenteuitjes (in ringetjes)
- 1 limoen (in partjes)
Bereidingswijze
- Spoel de mosselen enkele keren in veel water.
- Zet een grote kookpot op het vuur met een scheutje wokolie.
- Snijd de uien en de selder in stukjes en versnipper de look en de gember. Stoof deze aan.
- Snijd ondertussen de paprika’s in blokjes en de lenteuitjes in ringen. Voeg ook deze groenten toe.
- Kneus de citroengrasstengels en doe ze bij in de pot.
- Bestrooi met het kippenbouillonpoeder en roer er de currypasta doorheen. Laat even meebakken.
- Voeg de vissaus, limoensap en kokosmelk toe. Spoel het blik nog na met een likje water en doe dit er ook bij.
- Laat een vijftal minuutjes pruttelen.
- Laat de mosselen even uitlekken in een vergiet en voeg ze toe alsook de sojascheuten.
- Zet een deksel op de pot en laat ze op een hoger vuur stomen. Schud ze geregeld eens op. Wanneer de schelpen mooi openstaan zijn ze klaar.
- Werk de borden af met wat koriander, chilipeper, lenteuitjes en partjes limoen.
- Vergeet zeker de heerlijke soep niet mee te serveren.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.