recept

Ovenschotel met quinoa, zalm en broccoli

Ingrediënten

  • 300 g quinoa (eventueel mix van diverse kleuren)
  • groentebouillonpoeder
  • 600 g zalmfilet (zonder vel)
  • 2 broccoli’s (650g)
  • 400 g spinazie
  • olijfolie
  • 1 teentje look
  • 250 g ricotta
  • handvol verse basilicum
  • 150 g geraspte mozzarella

Bereidingswijze

  • Kook de quinoa beetgaar in water met een schep groentebouillon. Giet af leg de quinoa als eerste laag in een ovenschotel.
  • Snijd de zalm in repels van 1 cm en schik die bovenop de quinoa. Kruid de zalm met peper en zout.
  • Kook of stoom de broccoli gaar en stoof de spinazie met het teentje look aan in wat olijfolie. Doe dit alles in een blender en voeg de ricotta, basilicum, 2 el groentebouillon en flinke draai van de pepermolen toe. Mix tot een gladde saus.
  • Giet de saus over de zalm en bestrooi met mozzarella. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 180°.

 

Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.