recept
Ingrediënten
- 300 g quinoa (eventueel mix van diverse kleuren)
- groentebouillonpoeder
- 600 g zalmfilet (zonder vel)
- 2 broccoli’s (650g)
- 400 g spinazie
- olijfolie
- 1 teentje look
- 250 g ricotta
- handvol verse basilicum
- 150 g geraspte mozzarella
Bereidingswijze
- Kook de quinoa beetgaar in water met een schep groentebouillon. Giet af leg de quinoa als eerste laag in een ovenschotel.
- Snijd de zalm in repels van 1 cm en schik die bovenop de quinoa. Kruid de zalm met peper en zout.
- Kook of stoom de broccoli gaar en stoof de spinazie met het teentje look aan in wat olijfolie. Doe dit alles in een blender en voeg de ricotta, basilicum, 2 el groentebouillon en flinke draai van de pepermolen toe. Mix tot een gladde saus.
- Giet de saus over de zalm en bestrooi met mozzarella. Zet de schotel 30 minuten in een oven van 180°.
Met dank aan mijn schoonzusje @dekeukenvanliselotte voor de receptontwikkeling, food fotografie & styling.